2 zamanlı ve 4 zamanlı motor yağları arasındaki fark nedir? Yağlama yöntemi, kullanım şekli, yanma durumu ve temizlik etkisi bakımından farklılık gösterir.
2 Zamanlı Motor Yağı Nedir? Motosiklet, çim biçme makinesi ve deniz motorları için doğru yağ seçimi, karışım oranları ve kullanım tüyolarını keşfedin.
En İyi Yağ Seçici Markaları: Motul, Castrol, Shell ve Diğerleri Karşılaştırmalı İncelemede
Gres yağı nedir? Lityum bazlı, kalsiyum bazlı, kompleks, sentetik, grafitli ve molibden disülfürlü gres türleriyle doğru yağlamayı sağlayın.
5W30 motor yağı, geniş bir sıcaklık aralığında etkili olduğu için benzinli, dizel ve LPG'li araçlarda yaygın olarak kullanılan bir motor yağıdır. Yeni nesil araçlar, turbo motorlar ve partikül filtreli (DPF) dizel motorlar için uygundur. Peki 5w30 motor yağı hangi araçlarda kullanılır? Öğrenmek için okumaya devam edin!
Motor yağı, motorun sağlıklı çalışmasını sağlayan en önemli bileşenlerden biridir. Sentetik yağ, gelişmiş kimyasal bileşenlerden üretilen, yüksek performans ve dayanıklılık sunan özel bir motor yağıdır. Tam sentetik ve yarı sentetik yağlar arasındaki farkları, hangi araçlar için uygun olduğunu ve yağ seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.
10W40 motor yağı nedir, niçin kullanılır, kalınlığı, kışın kullanımı, kaç km gider gibi sorularınızın cevapları için okuyabilirsiniz.
Direksiyon sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için kullanılan direksiyon hidrolik yağının çeşitleri, arabada nereden koyulduğu, biterse ne olacağı gibi bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
Motor yağı, aracınızın verimli ve uzun ömürlü çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılan en önemli araç sıvılarından biridir. Yağın yetersiz ya da çok olması, motorda farklı sorunlara neden olabilir. Zamanla motorun zarar görerek daha büyük sorunlara yol açması da mümkün hale gelebilir. Bu nedenle, motor yağını düzenli olarak kontrol etmeniz ve doğru seviyede tutmanız önceliğiniz olmalıdır. Peki, motor yağı nasıl kontrol edilir ve yağ çubuğu ile kontrol işlemi nasıl yapılır?
Aracınızın motor yağının zamanla neden siyahlaştığını mı merak ediyorsunuz? Motor yağı, motorun sağlıklı çalışması için kritik öneme sahip olduğundan düzenli olarak kontrol edilmesi gereken önemli bileşenlerden biridir. Fakat yağın renginin değişmesi pek çok sürücünün endişelenmesine neden olabilir.
Araç sahipleri için motor yağı seviyesinin korunması hayati önem taşır. Motor yağ seviyesinin düşmesine neden olan yağ yakma sorunu ise birçok sürücünün karşılaştığı yaygın bir problemdir. Yağ yakma sorunu, motor performansını ve ömrünü doğrudan etkileyebileceğinden nedenleri ve belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanız sorunları erken tespit etmenize yardımcı olabilir.
Her araç sahibi için motor bakımı, güvenli ve uzun ömürlü bir sürüş deneyimi için hayati önem taşır. Bakımın temel taşlarından biri de doğru motor yağı seçimidir. Tam sentetik motor yağı modern motorların ihtiyaçlarını karşılayan, performanslarını artıran bir çözümdür.
Endüstriyel sektörlerde sıkça kullanılan bor yağı, bir diğer adı ile "Kesme ve Soğutma Sıvıları" metalin kesmesinde tornalamasında aşırı ısınmanın önüne geçmek için üretilmiştir. Bu özel yağ, kendine özgü nitelikleri sayesinde, farklı birçok endüstriyel süreçlerde değerlendirilir. Peki bor yağı tam olarak nedir ve hangi faydaları sağlar? Sizin de aklınızda bor yağı ile ilgili benzer sorular varsa, detaylara göz atabilirsiniz.
Otomobillerde bulunan karmaşık yapının sorunsuz şekilde çalışması, doğru sıvıların yanı sıra uygun yağların kullanılmasını gerektirir. Bu yağlardan biri olan ve otomatik şanzımanlarda kullanılan ATF yağı, otomobil şanzıman sisteminin düzgün şekilde çalışması için kritik düzeyde rol oynar. Peki, mekanik sistem için son derece önemli görevler üstlenen ATF yağ nedir?
AdBlue son zamanlarda benzin istasyonlarında sık sık karşılaştığımız bir ürün haline gelmeye başlamıştır. Peki AdBlue nedir, nerelerde kullanılır? nasıl kullanılır? Sorularını sık sık duyar gibiyiz. Benzin istasyonlarında satıldığı için yakıt katkısı değildir, ekstra bir yakıt da değil veya AdBlue herhangi yakıt tasarrufu yapmanızı da sağlamaz.
Vücutta kan, çöllerde su! İki önemli madde insanlık için neyse, motor için de motor yağı odur. Ama pek çok sürücünün dikkat etmediği bir nokta var. Motor yağı ne zaman değişmeli ve değişmezse ne olur? Yazımızda açıklıyoruz…
Araçların doğru bir şekilde çalışabilmesi için motor yağına ihtiyaçları vardır. Motor yağının görevi, motor parçalarının sürtünme sonucu ortaya çıkacak olumsuzlukları önlemesidir. Sürtünmenin aza indirilmesi aşırı ısınmayı ortadan kaldırdığı gibi, tekerleklere daha fazla gücün gitmesini de sağlar.
Gündelik yaşamımızın hemen hemen her alanında hidrolik sistemlerle karşılaşır hale geldik. Peki, hidrolik sistem nedir? Hangi sektörlerde karsımıza çıkar bakalım. Hidrolik kelime anlamı itibari ile enerji üretiminde sıvıların kullanılması anlamına gelir.
Motor yağı marka tavsiyeleri: en yağı motor yağı markaları castrol motor yağı, lubex, shell, liqui moly, würth. petrol ofisi motor yağlarını keşfedin!
Yapılan araştırmaya göre saklama koşullarına bakılarak, motor yağlarının son kullanma tarihi üretim tarihinden itibaren 5 (beş) yıldır. Endüstriyel yağların son kullanma tarihi ise 10 (on) yıldır. Gres yağlarında ise son kullanma tarihi 15 (on beş) yıldır.