23 Mart, 2024

Motor Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilecek?

Araçlar için motor yağı oldukça önemlidir. İnsan için su neyse, motor içinde yağ o demektir. Eğer motor yağ değişim periyotlarına dikkat etmez ve bunu aksatırsanız, aracınızın ömrü kısalır. Üstelik birçok sorunlarla da boğuşmak durumunda kalabilirsiniz. Aracı güçlü kılmak için motor yağı değişimlerine önem vermek güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi açısından olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Yağ seçerken dikkat edilecekler neler peki?
Yağ seçerken dikkat edilecekler neler peki?

Yağ seçerken dikkat edilecekler neler peki?

Bilinçli bir tüketici olmak demek, doğru ürünü seçme başarısı göstermek demektir. Bu marketten gıda alırken ne kadar dikkat ediyorsanız, aracınız için yağ alırken de dikkat etmelisiniz. Tabi ki yağların son kullanma tarihlerine bakmaktan söz etmiyoruz. Çünkü rafta duran yağ için son kullanma tarihi söz konusu değildir. Hiçbir bozulma söz konusu olmaz. Ancak rafta bulunan yağların üretim tarihleri vardır.

Bunlar ise tüketici için dikkate alınması gereken bir tarihi ifade eder. Çünkü çok eski tarihlerde üretilmiş bir motor yağı yeni teknolojiden uzak imal edilmiş olabilir. Diğer bir ifadeyse, sm sınıfında üretim yapan bir marka daha sonra yağ üretiminde sn sınıfına geçiş yapmış olabilir. Bu gibi farklılıklardan dolayı mağdur olmamak için her zaman yeni üretilen yağları tercih edebilirsiniz.

Kullanım kılavuzuna bakın

Eğer aracınız yeniyse ve hangi yağ türünü almanız konusunda bilgi sahibi değilseniz, aracınızın bilgi kitapçığına bakmalısınız. Burada üretici firma, hangi sınıf ve model yağın araç gereksinimlerini karşılayabileceğini yazmıştır. Bu bir marka önerisi olmaktan ziyade, bir sınıf ve araç performansına en iyi gelecek yağ türü şeklindedir. Marka tercihi tamamen kullanıcının tercihidir. Markalar arasında deneme yanılma yoluyla hangisinin aracınız için daha iyi olduğunu ölçebilirsiniz. Genelde tüm marka yağları, kaliteli ve yüksek performans sunabilen yapıdadır.

Motor Yağı Fiyatlarına Dikkat

Yağ seçerken teknik özelliklerinden ziyade fiyatının uygun olması da önemlidir. Bu bakımdan en iyi marka yağlarını en ucuza sunan adresi bulmanız gerekecek. İstanbul ve Trakya bölgesinde önde gelen motor yağı markaların bayiliğini yapan Parlaklar Madeni Yağ tarafından kurulan oilmarkt.com sitesi üzerinden aracınız için en iyi yağlara en uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

  • Egzozdan Siyah Duman ve Egzozdan Beyaz Duman Çıkması
    24 Nisan, 2024
    Caner Parlak

    Egzozdan Siyah Duman ve Egzozdan Beyaz Duman Çıkması

    Otomobillerde egzoz dumanı görmek, genellikle bir sorunun habercisidir ve aracın performansı ile çevresel etkileri üzerinde ciddi problemlere yol açabilir. Egzozdan siyah duman çıkması çevreye zarar verebilir, ancak en önemlisi aracın motor sağlığı hakkında ö...

  • Hararet Göstergesi Kaçta Olmalı? Araçlarda İdeal Motor Sıcaklığı
    6 Nisan, 2024
    Caner Parlak

    Hararet Göstergesi Kaçta Olmalı? Araçlarda İdeal Motor Sıcaklığı

    Araçlarınızın sağlığı ve performansı için motorun ideal sıcaklığını korumak son derece önemli olduğundan hararet göstergesi büyük önem taşır. Çünkü hararet göstergesinin doğru çalışması ve ideal sıcaklık aralığında olması motorun sağlıklı şekilde çalıştığının ...

  • Yağ Müşürü Nedir? Ne İşe Yarar?
    19 Mart, 2024
    Caner Parlak

    Yağ Müşürü Nedir? Ne İşe Yarar?

    Günümüzün modern otomobillerinde, motorun sağlığı ve performansı için pek çok önemli parça bulunur. Bu parçalardan biri de yağ müşürüdür. Yağ müşürü, motor yağ basınç sensörü olarak da bilinir. Dolayısıyla araç sahipleri için oldukça önemli bir parçadır.